spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Több mint 100 gazda szerződött idén a fűszerpaprika programhoz Mórahalmon
2015. március 02. hétfő, 08:06

A Kotányi-Mórahalom Fűszerpaprika Program lehet a Homokhátság mezőgazdasági fejlesztésének alapja – jelentette ki Nógrádi Zoltán polgármester. A tavaly indult együttműködéshez csatlakozó gazdák száma több mint duplájára nőtt, és a tervek szerint idén már 1000 tonna fűszerpaprikát fognak termelni, amiből 100 tonna őrlemény lesz.

Bővebben...
 
Évértékelő munkaértekezlet Csongrád megyében
2015. március 02. hétfő, 08:04

Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány és dr. Lukács János r. dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2015. február 26-án értékelte a főkapitányság 2014. évben végzett munkáját.

Bővebben...
 
Hirdetmény - Bírósági ülnökök megválasztásáról
2015. február 26. csütörtök, 09:26

A bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény (Bjt.) 216. § (2) bekezdése alapján a köztársasági elnök a 98/2015. (II.11.) KE határozatával a bírósági ülnökök megválasztását a 2015. március 7. napja és 2015. április 30. napja közé eső időtartamra tűzte ki, melyre tekintettel az alábbi

h i r d e t m é n y t

teszem közzé.

Az ülnököket a bíróság - Szegedi Törvényszék, Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság - illetékességi területén lakóhellyel rendelkező nagykorú magyar állampolgárok, a bíróság illetékességi területén működő helyi önkormányzatok és az egyesületek – kivéve a pártokat – jelölik. A fiatalkorúak büntető ügyeiben eljáró bíróság pedagógus ülnökeit a bíróság illetékességi területén működő alapfokú és középfokú nevelési-oktatási intézmények tantestületei jelölik.

Ülnöknek az a 30. évét betöltött, magyar állampolgár választható meg, aki nem áll a cselekvőképességet érintő gondnokság vagy támogatott döntéshozatal hatálya alatt, továbbá büntetlen előéletű és nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt sem. Az ülnökök megbízatása 4 évre szól. Felhívom a figyelmet arra, hogy - tekintettel a Bjt. 220. § (1) bekezdés d) pontjára - nem javasolt azon személy jelölése, aki a 2015-2019. közötti ciklus idején a 70. életévét betölti.

A munkaviszonyban, kormánytisztviselői, közszolgálati vagy közalkalmazotti jogviszonyban, a fegyveres szerveknél és a Magyar Honvédségnél szolgálati viszonyban, vagy foglalkoztatásra irányuló más jogviszonyban (szövetkezetnél munkaviszony jellegű jogviszonyban stb.) álló ülnököt ülnöki működésének időtartamára a távolléti díja illeti meg. Amennyiben az ülnök az említett jogviszonyokban nem áll, illetve az ülnöki működése idejére munkabérben nem részesül, akkor őt tiszteletdíj illeti meg, melynek mértéke az ülnöki működésének minden napjára a bírói illetményalap egy munkanapra eső összegének 25 százaléka.

A jelöléshez és a jelölés elfogadásához szükséges nyomtatvány, valamint az ülnök jogaira és kötelezettségeire vonatkozó tájékoztató a Csongrád Megyei Önkormányzati Hivatal Főjegyzői irodájában (6722 Szeged, Rákóczi tér 1., 62/566-018.) rendelkezésre áll, illetve letölthető a www.csongrad-megye.hu oldalról.

A jelölést és az elfogadó nyilatkozatot a fenti címre kell leadni legkésőbb

2015. április 10-ig.

A jelölt a jelölés elfogadását követően haladéktalanul köteles hatósági erkölcsi bizonyítvánnyal igazolni büntetlen előéletét. Amennyiben ezt elmulasztja, ülnökké megválasztani nem lehet.
  Kakas Béla
  a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökepdf Eredeti hirdetmény letöltése
(1,02 MB)
docx Mellékletek letöltése
(13,1 KB)
 
Wittner Mária Szegeden: a kommunizmus szelleme kísért Ságvárival
2015. február 26. csütörtök, 09:17

Az elnyomó rendszer történelemhamisítását a mai, fiatal generációnak kell kiigazítani – hangsúlyozta Szegeden a kommunizmus áldozatainak emléknapján Wittner Mária. Az ’56-os halálraítélt szerint Ságvári Endre egy terrorista volt, nevével pedig még mindig a kommunizmus szelleme kísért.

Bővebben...
 
Elstartolt a Csongrád Megyei Vállalkozásfejlesztési Program
2015. február 25. szerda, 10:47

Új szemléletet képviselve, a fejlődés lehetőségeit keresve egyedülálló képzési programot hirdetett helyi mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak a Csongrád Megyei Önkormányzat.

A Csongrád Megyei Vállalkozásfejlesztési Program első elemeként február 24-én elindult a hét részből álló, gyakorlatorientált üzleti szeminárium. A kísérleti mintaprojektet a megyei önkormányzat a Szegedi Tudományegyetem Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztési Központjával, valamint a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft.-vel közösen dolgozta ki.

Bővebben...
 
Bozó Zoltán kapta a Csongrád Megye Gazdaságáért díjat
2015. február 24. kedd, 11:17

A Csongrád Megye Gazdaságáért díjat idén Bozó Zoltán, a MetalCom Távközlési és Rendszerintegrációs Kft. ügyvezetője vehette át Nemesi Páltól, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől. A díjátadóra 2015. február 21-én, a Kamara Francia Üzleti Estjén került sor.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 24
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Keresés térképen

Helyrajzi szám alapjánKözterületnév, házszám alapján


Facebook


Közlemények, frissítések
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB